keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Rahalla ei taivaspaikkaa saa!

Kauhulla olen seurannut nyt näitä hallituksen leikkauksia, niin kuin varmaan moni muukin. Kysymyksiä pyörii päässä, mutta suurin niistä on, miksi yksinkertaisesta täytyy aina tehdä niin monimutkaista?
Opiskelija, jonka tuesta lähtee liki sata euroa, joutuu ihan oikeasti tekemään enemmän töitä opintojensa ohella, ja näin valmistuminen väistämättä viivästyy. Pahimmassa tapauksessa koulun joutuu jättämään kokonaan kesken. Sillä se mikä on opiskelijalle koko kuukauden lounaat, on jollekin burberry-tädille hallituksessa uusi käsilaukku. Mitä hyötyä tästä on?
Kun työtön yrittää tehdä työtä työttömyytensä ohella, häntä rangaistaan. Parempi on vain maata kotona yhteiskunnan rahoilla kuin yrittää saada jalkaa oveen väliin, tehdä työtä josta menee veroa ja olla näin se niin sanottu kunnon kansalainen, eikä loinen. Mutta ei, jos haluaa vaikka perustaa verkkokaupan työttömänä on se täysin mahdotonta, sillä sinun tulee elää perustamasi yrityksen tuloilla, vaikka se olisi vain sata euroa kuukaudessa. Pieneen päähäni ei mahdu tämä. Onko se niin vaikeaa tehdä sellainen suunnitelma, että jos yrityksesi ei jossakin kuussa tuota sinulle perusturvan verran palkkaa niin lopun saa tukena? Nyt puhun niistä todella pienistä yhden ihmisen yrityksistä. Varmasti siinä säästettäisiin enemmän kuin tällä nykyisellä sohvaperunamallilla.

Miksi aina poljetaan eniten niitä, jotka eniten tekevät sen eteen, että meillä kaikilla olisi täällä hyvä olla? Ja se ei ole hallitus!
Kuka muistaisi välillä kiittää ja huomioida niitä, jotka pitävät kadut puhtaina, yleiset vessat siisteinä, niin ettei niihin tarvitse mennä kokovartalosuojapuvussa pissalle. Niitä, jotka sairaalaoissa huolehtivat, ettei bakteerit leviä, niitä jotka aamulla hymyilevät lapsellesi päiväkodin portilla, vaikka oma elämä olisi juuri eilen heittänyt häränpyllyä. Niitä, jotka pesevät ja syöttävät sinun mummosi tai pappasi joka päivä, niitä jotka hoitavat lapsensa kotona köyhyysrajalla, koska kokevat sen oikeaksi, niitä jotka opiskelevat päivät ja illat tekevät työtä. Niitä, jotka saavat rangaistuksen siitä, että tekevät työtä. Ja niitä ihan jokaista yrittäjää, jotka tekevät töitä 24/7, eivät näe perhettään, eivät pidä lomia, eivätkä valita yhtään niin paljon kuin esimerkiksi Sipilä jostakin hemmetin uutisesta, jonka itse aiheutti!

Eilen luin uutisen, jossa kerrottiin Alkon toimitusjohtajan saavan palkkaa kuukaudessa 36 000 euroa. Niin justiinsa, no kyllä varmasti joutuu päätöksiä tekemään, mutta eikö niitä päätöksiä nyt tekisi vaikka 30 000 euroa vähemmälläkin palkalla? Miksi hänen päätöksensä ovat rahassa mitattuina paljon suurempia, ja vastuuta vaativampia kuin esimerkiksi sen tieauraajan, joka miettii lähteäkö töihin kahdelta yöllä vai neljältä, kiihtyykö lumisade vai heittääkö suojaksi? Onko Alkon toimitusjohtajalla suurempi vastuu päätöksistään kuin sairaalahuoltajalla, jos tämä vaikka sairastuttuaan jättää yhden huoneen siivoamatta, sijaista ei saada koska on kielto säästösyistä palkata sijaista ja sen tähden esimeksiksi vastasyntynyt vauva ja tämän äiti sairastuvat sikainfluenssaan?
Miksi täällä ei olla kohtuullisia? Miksi jokainen ei voisi saada kohtuullista ja inhimillistä palkkaa työstään? Ei niin, että osa-aikatyön ottaja joutuu miettimään kannattaako se, koska palkka olisi noin 1300, hoitomaksut kahdesta lapsesta 350 ja bensat noin 200e ja käteen jää niin vähän, ettei sillä elä. Bonuksena vielä, omia lapsiaan ei näe juuri koskaan ja mies paahtaa entistä enemmän töissä, jotta jostakin se raha elämiseen saataisiin!
Miksi se ei voisi olla niin, että pienimmilläänkin se palkka olisi 2000€/kk ja suurimmillaan vaikka 6-10 000€/kk? Aika harvan tarvitsisi tällöin nähdä nälkää ja toimitusjohtajillakin olisi varaa luxuselämään! Koska mihin me loppujenlopuksi sitä rahaa määrättömästi tarvitaan? Mitään täältä ei kuitenkaan mukaansa saa, kun lähtö tulee! Eikö olisi paljon järkevämpää panostaa elämään jota elämme nyt, tehdä tästä elämästä edes inhimillistä ja jollain tasolla tasa-arvoista?
Kukaan ei miljoonillaan osta taivaspaikkaa, eikä sammuta helvetin tulea. Sukanvarteen säästetyt rahat eivät auta meitä tuonpuoleisessa, eikä niitä rahoja saa mukaansa edes ne lapset tai lapsenlapset, joille niitä säästetty on! Ja jos sitä kuolemanjälkeistä elämää taivaassa havittelee, sen saanti määräytyy teoilla, ei rahalla! Että onnea vaan nykyinen hallitus, bileet teillä jatkuu helvetissä!
Minä luulin joskus, että taantuma ja lama johtuvat koko maailman taloudesta. Täällä meillä lamaan ajaa ihan oma hallitus!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti