perjantai 11. maaliskuuta 2016

Mummon kanssa hyvällä asialla!



Kirjoitin ja julkaisin tämmöisen tekstin eilen facebook sivuilla Mummo On jumala! Laitan sen myös tänne ja jatkon siihen, sillä kaikki lukijani eivät ole facebookissa!

Viime yönä valveilla ollessani sikisi ajatus. Ajatus jonka pistän teoiksi! Siihen tarvitsen kaikkien niiden apua, jotka kokevat asian omakseen ja kyllä, haluan nähdä somen voiman, mihin se riittää!?
Tämäkin maa pursuaa kokoonsa nähden hyviä avustuskohteita lapsille, hyväntekeväisyyskonsertteja apua tarvitseville lapsille ja perheille, ympäri maailmaa. Hyvä niin <3 Apua tarvitsevia on niin paljon, että jos sitä jää pitkäksi aikaa pohtimaan, sekoaa pää. Minäkin haluan auttaa ja aloitan auttamisen vanhuksista, läheltä ja kaukaa. En miellä itseäni rasistiksi, kun päätän pysyä Suomen rajojen sisällä, sillä se ei tarkoita sitä, että apua saisivat vain kantasuomalaiset vanhukset. Ei, se tarkoittaa sitä, että apua saavat kaikki täällä asuvat ja elävät vanhukset synnyinmaahan katsomatta! Haluan aloittaa sen täältä, aina ei tarvitse lähteä merta pelastamaan, sillä kuivumassa saattaa olla oma mökkilampikin.
On käsittämätöntä, kuinka vanhuksia meillä kohdellaan. Se että kulkee kuolema käsipuolessa, ei oikeuta huonompaan hoitoon, huonompaan ruokaan eikä unohtamaan omiin oloihinsa. Jos me kaikki ymmärtäisimme minkälainen historia, arvokkuus ja elämänkokemus asuu niissä kaikissa vanhustenkodeissa, kohtelisimme heitä kuin kuninkaallisia. Emme ainakaan yhtään huonommin!
Minä en pysty(vielä) järjestämään hyväntekeväisyyskonserttia vanhusten hyväksi. En usko, että kauhean moni haluaisi tulla kuuntelemaan kun yksin laulan karaokea kaksi tuntia tai koitan viihdyttää omasta mielestä huipuilla jutuilla niitä kahta(miestäni ja äitiäni), jotka säälistä hinautuisivat paikalleJ Mutta minä voin auttaa omalla tavallani, haastaa siihen muutkin mukaan, tehdä yhdessä hyvää!
Kirjoitin kirjan, Mummo on Jumala, sillä halusin herättää ihmiset ajattelemaan. Vanhus ei ole ilmaa. Jokaisella on elettyä elämää takana, valtava elämänkokemus, emmekä me suurimmaksi osaksi edes tiedä siitä elämästä mitään. Silti olemme valmiita tekemään olettamuksia ja vieläpä uskomaan niihin sokeasti, kenenkään elämästä ei tehdä olettamuksia omin päin ei varsinkaan vanhusten! Aivan kuin ihminen olisi vähemmän arvokas vanhana, ei ole vaan päinvastoin. Jokainen on arvokas, ikään katsomatta!
Kirja ilmestyy huhtikuussa 2016. Teos ja minä, Mirka Alfreds-Välimäki, olemme vielä suurelle yleisölle lähes tuntemattomia. Tämän tempauksen myötä tulen toivottavasti teokseni kanssa tutummaksi, eikä siinä mielestäni ole mitään pahaa. Molemmat saavat apua, niin vanhukset kuin kirjanikin. Ja paljon helpommin pystyn jatkossa hyväntekeväisyyttä tekemään, kun on nimi jolla ratsastaa, niin se vain menee!
JA NYT LAITETAAN YHDESSÄ TUULEMAAN MEIDÄN VANHUSTEN HYVÄKSI!!! Ostamalla kirjani Mummo on Jumala, lahjoitan siitä lyhentämättömänä 2€ hyväntekeväisyyteen! Ja koska hyväntekeväisyyskohteita on niin paljon, haluan valita sen yhdessä teidän kanssa. Otan ideoita vastaan ja sitten teen äänestyksen. Näin voin/voimme oikeasti tehdä jotakin, emmekä vain puhu, niin kuin tämän maan hallitus jo tekee!
Kirjan hinta 22€ josta lahjoitan 2€ suoraan myöhemmin valittuun kohteeseen. Hinta sisältää postikulut. Jos joku järjestö tai yhteisö tai muu sellainen, innostuu kerralla enemmän ostamaan hyvän asian puolesta, katsomme sellaisissa tapauksissa könttäsumman! Yhteyttä voit ottaa näillä sivuilla tai laittaa postia mirka.alfreds@gmail.com
NYT JAKAMAAN JA TYKKÄÄMÄÄN, KATSOTAAN MIHIN KAIKKEEN PYSTYMMEKÄÄN!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti