sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lyhyestä virsi kaunis...

Eilen illalla katselin mielestäni hauskaa viihdeohjlemaa maikkarilta,kunnes havahduin taas saman ongelman edessä.En kertakaikkiaan tiedä näitä lyhenteitä mitä nykyään survotaan keskusteluihin ja kirjoituksiin,niin sujuvasti että voisi niiden luulla olevan jotakin tarkoituksen mukaistakin.
No,täytyyhän minun myöntää,että jos olisin kymmenen vuotta nuorempi tai seuraisin nykyään enemmän aikaani,käyttäisin niitä varmasti itsekin.Vaikka tuntuuhan se aika kömpelöltä,kun kokonaisia lauseita täytyy rueta lyhentämään,kun ei jaksa tai viitsi sanoa enempää.Oli se sitten mitä tahansa,ajattelin että keksin ihan omia lyhenteitä,kun ei kuitenkaan niistä muista mitään tajua.Ja saattaahan se hieman helpottaa kirjoittamisessakin,kun esimerkiksi kolme sanaisen lauseen voi korvata kolmella kirjaimella.

Ainoa lyhenne jonka tiedän ja ymmärrän on EVVK ja se ei kai selittelyjä kaipaa!?

Jouduin todellakin ja aivan oikeasti ottamaan googlen apuun etsiessäni selkeää tulkkausta lyhenteille Lol ja  OMG,nyt saa nauraa.Jälkimmäisen keksin kyllä itse ilman googlea,mutta niin myöhässä,että ehdin käyttää sitä väärin muutamaan kertaan.Väärinkäyttö johti somelakkoon ja pienimuotoiseen häpeään,enkä suinkaan hävennyt sitä,että en tiennyt tuon lyhenteen merkitystä vaan sitä,että käytin sitä täysin väärässä paikassa.
Tässä kohtaa saattaa jotakuta kiinnostaa kohdat joissa sössin ja se mitä luulin tuon OMG:n tarkoittavan?
Suoraan sanottuna luulin tuon omg:n olevan vain jokin täydennys tai sanaton ilmaus esim.kohtaan johon ei keksi mitään sanottavaa.Vähän niin kuin sarjakuvissa oooh tai kops.
Vaikea selittää,mitä ajattelin sen olevan,ne ehkä tietää jotka ovat saman kokeneet ja niitäkin uskon olevan.Kaikki eivät vain ole yhtä tyhmiä,että myöntäisivät sen ääneen.
Sitten ne kohdat joissa soosasin.
Eräs puolituttu kertoi facebookissa olevansa raskaana ja onnellinen,vaikka odottikin lasta yksin(sattuneista syistä).Minä kommentoin vain,että OMG.No,voitte kuvitella että hän otti sen juurikin loukkauksena ja halveksuntana,vaikka minä vain luulin täyttäväni tyhjää kohtaa(kun en keksinyt mitä olisi pitänyt sille sanoa).En ymmärrä miksi kommentoin mitään,kun ei minun olisi tarvinnut?Ehkä halusin vain sujahtaa piireihin ja käyttää "sujuvasti" lyhenteitä?En tiedä,mutta jälkeenpäin jouduin aikalailla selittämään ja korjailemaan kommentointiani.
Toinen kohta oli,kun joku (minulle lähes tuntematon) kertoi kissansa kuolleen ja oli laittanut kuvan yhteyteen syntymä ja kuolinpäivän sekä julkaissut sen aamulehdessä.Todettuani tuon OMG hieman huvittuneesti,sain osakseni aika monta paheksuvaa katsetta ja yhden hyvin loukkaantuneen.Tuolla kertaa ei paljon selittelyt auttaneet,mutta uskon että jälkeenpäin se kyllä korjattiin,puolestani.
Olisin siis voinut olla tuolloinkin vain hiljaa,mutta ei,minä päätin olla mukana piireissä ja toimia sen mukaan,huonolla menestyksellä.En minä kyllä niitä lemmikkien kuolinilmoituksia oikein ymmärräkään,mutta joskus vaikeneminen on kultaa.
 

Tuota helkutin Lollia en ymmärrä vieläkään,en vaikka googletin sen.Siellä on niin monta vaihtoehtoa sille,että mistä sitä sitten tietää mitä voi käyttää ja mitä ei?Ja varsinkin,että missä tilanteessa?
Harmittaa vietävästi,että niinkin hienot hokemat,kuin sikahieno, elämä on,ei se väärin oo,daiju ja "daa" sekä voi video ja meikä mandoliini,ovat lähes kadonneet.Vielä enemmän harmittaa,että jos niitä erehtyy käyttämään,ääneen sanomaan tai julkisesti kirjoittamaan,reaktio on OMG!

Itse ajattelin luoda muutaman lyhenteen arkeani helpottamaan ja nehän ovat:
NSH (nyt sitten hiljaa)
ESK (ei saa kostaa)
ESL (ei saa lyödä)
TK (tottele kerrankin)
            ja
MRSA (minä rakastan sinua armaani,rakkauden bakteeri)

Näitä voisi keksiä loputtomiin,mutta luulen,että jo tällä määrällä saan perheeni tuntemaan olonsa avuttomaksi ja viimeistään huomenna lapset googlettavat isänsä kanssa edellämainittuja lyhenteitä.Ja päällimäinen ajatus lienee EVVK!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti