keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Makkara- fitness ja sopiva hame!

Olen lopen kyllästynyt lukemaan uutisia milloin kenenkin julkkiksen bikinikuvista ja erilaisista laihdutusvinkeistä ja dieteistä.
Jokainen maalaisjärkeä omaava ihminen varmasti tietää,että sellaiset "täydelliset" kuvat vaativat rankkaa ja ehdotonta treeniä sekä oikeanlaista ja terveellistä ruokavaliota.
Kukaan eikä yhtään kukaan pääse rantakuntoon vain sheikkaamalla jotakin ostos tv:n laitetta kolme minuuttia päivässä tai tanssimalla tekoruskean fitnesspimun esimerkissä kymmenen minuuttia päivässä.On hullua huijata itseään ja luulla,että tavallinen muotoja ja ylimääräisiä kiloja omaava ihminen laihtuisi saati kiinteytyisi tuollaisella "liikunnalla" päivässä.

On myös täysin käsittämätöntä,että yhä uudelleen ja uudelleen ihmiset retkahtavat erilaisiin patukoihin ja jauheisiin pelkästään laiha peilikuva itsestä silmissään.Jos se kävisi niin helposti,niin eihän meillä olisi yhtään lihavaa ihmistä vaan kaikki olisivat hoikkia ja kiinteitä.
Joku nyt varmasti ajattelee,että sielläpä kirjoittaa todella kateellinen ihminen.Ei,niin kuin olen ennenkin kirjoittanut,en ole kateellinen julkkisten bikinikuville ja jos olisin,tekisin varmasti jotakin sen eteen että saavuttaisin ihailemani muodot.
Minä ihailen normaalia vartaloa ja se mikä kenenkin mielestä on normaali,on normaali.
Tosiasiahan on,että millään muulla ei laihdu,kuin liikunnan lisäämisellä ja oikealla ruoan annoskoolla ja oikealla ruokavaliolla.Ei edes tarvitse puputtaa salaattia joka päivä ja kokoajan,kunhan suhteuttaa liikunnan ja syömiensä ruokien määrän.Ei taida olla mitään rakettitiedettä?
Nostan kuitenkin hattua kaikille,jotka yrittävät edes jollakin tasolla pitää huolta itsestään.Yrittävät syödä terveellisemmin ja yrittävät kenties lisätä liikuntaa.Minäkin paras puhumaan,kun liikuntani koostuu kokolailla hyötyliikunnasta ja syömiseni mitä mieli tekee,mutta onneksi mieleni tekee todella usein vihanneksia,hedelmiä ja ruisleipää.Nyt vielä on ollut aivan mahdoton pähkinäkausi,kaikki pähkinät uppoavat,jopa aiemmin vihaamani aivopähkinät.
Olenkin monessa asiassa fiilistelijä,niin myös ruoan ja liikunnan kanssa.Syön mitä mieli tekee ja liikun jos huvittaa.

Löysin tosi vanhoista kirpputoritavaroista äitini vanhan mustan hameen.Muistan sen hänen päällään kultaisella -80 luvun lopulla.Hieno hame,mutta en mahdu siihen.Koko on 40,joten kaiken järjen mukaan sen pitäisi mennä päälleni heittämällä,mutta kun ei mene niin ei mene.Se kiristää niin,että kankut huutaa mayday,vaikka vetoketju ei edes kuvitelmissa mene kiinni ja reidet on niin tiiviisti yhdessä,että luulisi omaavan vain yhden(paksun) jalan.Tavoite on,että kesällä se menee kiinni eikä kiristä.Vaikka makkarasta tykkäänkin niin en halua makkaralta kuoressaan näyttää.Ja hätäkutsun huutelu turhaan on kai laitonta?
Ja jos en siihen kesällä mahdu,ostan jostain tilalle uuden ja isomman.

Ajattelin kokeilla,kun tuli mieleen,että minkähänlaisia muutoksia sitä omaan vartaloonsa saisi vaikkapa siihen kesään mennessä,jos jättäisi pois suklaan syönnin ja vähentäisi makkaran syöntiä vain kertaan viikossa?Salmiakista en luovu ja saunaoluen aion juoda jatkossakin,mutta niiden vastapainoksi etsin sitä retroa soutulaitetta ja ajattelin kaivella jostakin fiiliksen taas lenkkeilyyn.Minulla on mielestäni sellainen keskitasoa hieman huonompi kunto,jaksan peuhata lasten kanssa,riehua kahvakuulan(8kg) kanssa tunnin silloin tällöin ja kipaista yläkerran raput hengästymättä.Olisi kuitenkin ihan kiva jaksaa vaikkapa juosta enemmän,kuin 100 metriä ilman kuoleman pelkoa tai käydä kuntosalilla ilman henkilökohtaisen konkurssin pelkoa.

Tässä kun nyt tätä mietin,niin mahdollinen soutulaite toimikoon kuntosalina ja lenkille menen jos huvittaa.Dietit kohdaltani hittoon,mutta oman kehoni hyvinvoinnin takia aion todella vähentää sitä suklaata ja makkaraa vaikka tiukkaa tekee jo pelkkä ajatus.Vihannesten,hedelmien ja marjojen syöntiä tuskin tarvitsee lisätä,niitä kun mätän muutenkin jo kilon päivässä ellen enemmänkin,yhteensä.
Mietin,että laittasinko tänne kuvan vartalostani,että onko se soveliasta,mutta kai minun joku kuva täytyy laittaa,että on sitten mihin verrata kesäkuussa!

Tämä ei ole mikään "kesäksi rantakuntoon"-haaste,tämä on "vähennä suklaata ja makkaraa kesäkuuhun asti ja katso mahdollisia tuloksia"-haaste.
Tämän myötä toivotan kaikille terveellisemmän elämän puolesta kamppaileville,oikein antoisia hetkiä pyrkimysten edessä ja tuloksia voidaan sitten kesäkuussa tarkastella uudemman kerran!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti