keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Sanoilla suurempi merkitys!

Minulla on sellainen tapa,että ajattelen usein asioilla olevan jokin tarkoitus tai merkitys.En aina ajattele sitä tietoisesti,mutta useinmiten huomaan miettiväni,että mikähän tarkoitus tällä ja tolla on?
Eilen surffailin facebookissa ja todellakin pitkästä aikaa vain aikani kuluksi.Löysin sieltä sivun,jossa saattoi etsiä biisin joka oli lista ykkösenä sinä päivänä kun synnyin.
No,minä tietenkin menin heti katsomaan ja saman tien katsoin koko perheeni biisit.

Syntymäpäiväni hittibiisi oli Don't You Want Me by The Human League ja mielikuvitus alkoi laukata.
Olenhan toki steppaillut tuon biisin tahdissa joskus baarissa,kun muistan oikein toivoneeni sitä joskus,suurena -80 luvun fanina.Muistan myös ikuisesti erään Dj:n ilmeen,kun muutaman oluen jälkeen koitin sulavasti lausua biisin nimeä ja bändiä,vaikka luulen tuon tiskijukan kuitenkin ihmetelleen enemmän pyyntöäni,kuin lausumistani.
Olen myös aivan varma,että tällä kyseisellä kappaleella on jokin tarkoitus,kun se juuri on ollut suurin hitti syntymäni hetkellä.
Väistämättä mieleeni hiipi ajatus siitä,kun olen syntynyt kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa,että äitini on varmasti kuunnellut tuota kappaletta ja samasitunut sanoihin,ainakin kertosäkeen sanoihin.Kaksi viikkoa etuajassa,mutta takapuoli edellä maailmaan pyrkivän lapsen synnyttäminen saa varmasti kenet äidit vain miettimään,että "etkö haluakkaan minua-äidiksesi?".
Itse olen kertosäkeeen kysymystä kysynyt maailmalta usein.Ja liian usein olen kiivennyt puuhun perse edellä(syntymä kirous) ja tippunut sieltä huutaen Don't you want me?
Pakkohan tällä on jokin suurempi tarkoitus olla!?




Mieheni sai syntymäpäivänsä kappaleeksi Sad Eyes by Robert John.
Kuinka osuvaa!Mieheni on päättänyt aikanaan saapua tähän maailmaan jopa kolme viikkoa etu-ajassa.Uskon,että ilman tätä biisiäkin anopilla on ollut surulliset silmät,vaikka loppujen lopuksi mitään hätää kenelläkään ei ollut.
Tarina ei kuitenkaan tähän lopu.Mieheni silmät ovat itsessään hieman surumieliset.Katse ei ole surullinen,mutta silmän muoto kyllä.Yläluomi kaartuu loivasti alaspäin ja näin ollen hänen silmänsä näyttävät hieman surullisilta.Niitä on kuitenkin vallan ihana katsella,sillä ne muistuttavat pienen koiran pennun silmiä eikä niiden tuijottelusta tule surulliseksi,päinvastoin!Silmät voivat olla surulliset,mutta eivät sanan varsinaisessa merkityksessä.
Kyllä tässä nyt alkaa olla jo ainekset johonkin tarkoitukseen...

Esikoiseni syntyi,kun hittinä hakkasi Rude Boy by Rihanna.Ensin mietin,että nyt ei taida olla mitään merkitystä tällä biisillä,mutta sanakirjasta katsoin,että rude ei ole pelkästään töykeä vaan myös tyly.Melko samanlainen merkitys sanoilla on,mutta korvaani kolahti paremmin tyly.
Rakas esikoiseni ei ole koskaan ollut töykeä,mutta hänen maailmaan tulonsa oli mielestäni ehkä hieman pitkä ja tyly.
Poikaa sai vääntää vaivaiset 27 tuntia ja sitten kun hän lopulta päätti saapua,oli hän kietaissut napanuoran kaulansa ympäri.
Toisaalta,hän on kyllä toiminnan mies,kaikki on sallittua niin sodassa kuin rakkaudessakin.Joka asiaan hän suhtautuu suurella palolla ja lapsen vilpittömällä innostuksella,välittämättä aina muista.Tietyllä tapaa hän ehkä onkin rude boy,mutta rakkaudella ja rakas.Rihannan seksistinen sanoma biisissä voidaan unohtaa ja keskitytään tässä tapauksessa vain biisin nimeen ja sen sanoista muodostuneeseen tarkoitukseen.Jos kahdenkymmenen vuoden päästä laulun muut sanat täsmäävät poikaani,niistä en halua tietää!


Kuopus on syntynyt,kun listaykkösenä paukutti Call Me Maybe by Carly Rae Jepsen.Itse en biisiä tunnistanut,ei kuulu minun genreen(ei kuulu kyllä Rihannakaan),mutta kuuntelin sen ja ajattelin.Ehkä enemmän taas biisin nimi on se mikä tässä kohtaa luo merkityksen ja sehän riittää.
Pari viikkoa ennen kuopuksen laskettua aikaa minua pyydettiin vihreiden kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi.Olin toki otettu pyynnöstä,mutta jouduin kieltäytymään,sillä lapsen oli tarkoitus syntyä pian.Kirjoitin kuitenkin yhteen sähköpostiin,että ehkä he voisivat minulle soittaa vielä myöhemmin,ehkä.
Kuopus syntyi viikon etu-ajassa ja vielä samana päivänä(hän syntyi yöllä)ennen syntymää laitoin myös eräälle toimittajalle sähköpostia jonka loppuun laitoin puhelinnumeroni ja toiveen soitosta,ikäänkuin call me maybe.
Hän soittikin,mutta minulla oli silloin muutaman tunnin ikäinen poika sylissä eikä asia ollut enää merkityksellinen.

'
Mieheni tytär,minun lahja kasvattini on syntynyt Mariah Careyn biisin ollessa kuuminta hottia.Don't Forget About Us,ei paljon selittelyjä kaipaa!


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti