torstai 27. marraskuuta 2014

Ei,ei,ei!!!

Tuntuu,että elämä on pelkkiä kieltoja täynnä.Ainakin pienten lasten ja heidän vanhempiensa.
Lapsia kasvatetaan,kuin koiria koulutetaan."Älä","Ei",Istu siinä",Pysy paikallasi","Ei saa ottaa",Ei suuhun","Ei saa juosta","Ei saa hyppiä" jne,jne....Koirat jäävät sitten koulutetulle tasolle,kun taas ihmislapset oppivat myöhemmin mm.rötöstelemään,ryyppäämään ja haistattelemaan.
Aika karulta tuo pienen ihmisen elämä kyllä kuulostaa.Helpoimmallla pääsisi,kun vain makaisi paikoillaan ja söisi siististi.Mutta olisiko se helpoin ratkaisu kuitenkaan viihdyttävin?Tuskin.
Täytyyhän lastenkin joskus ajatella tuossa Ei-viidakossa,että luovuttamalla saisi edes hetken rauhan aikuisten nalkutukselta.Aikuiset ajattelevat hanskojen tiskiinlyömistä varmasti useammin päivässä kuin seksiä.

Ja kyllä sitä erotiikkaa elämään saa välillä oikeen hakemalla hakea.
Toinen,kun koittaa hempeillä ja vaikka ohimennen koskettaa,saattaa toinen ärähtää:"Älä koske".Mutta se ei tarkoita,etteikö haluaisi toisen välillä hipaisevan tai halaavan ohimennessään.Se kielto/negatiivinen komennus vain tulee jo varmasti selkäytimestä.Onko se ihme,kun päivät veisaa virttä,joka toimii lähes kaikilla melodioilla,mutta sanoitus on kokolailla aina sama:

"Ei saa ottaa,älä mene.Varo päätä ja istu.
Olkaa hiljaa,tappelu seis,lyöminen on kielletty.

Ei saa huutaa,älä vaan hyppää,ruolla ei saa leikkiä.
Piirrä paperiin,älä seinään.
Hella on poppa,älä koske,varo sormia,ei ei ei!

Ei saa rikkoa,varo se on rikki.
Mitä sulla on siinä,anna se tänne,sehän on isin mäsä kännykkä.
Odota äitiä,siellä menee autoja,ei saa juosta,ei ei ei!

Nyt sitten nukutaan,nyt on yö,hyvää yötä ja silmät kiinni.
*huutoa,itkua,pahoja unia,unissakävelyä ja särkyjä*
Ongelmat,kiellot ja huuto ei lopu,ei vaikka olisi jo keskiyö".

Tämän jälkeen jos joku vielä viitsii ihmetellä,miksi hempeily saattaa joskus saada huonoa vastakaikua,ei joko omista lapsia tai sitten niitä lapsia on liian vähän.
Parasta kuitenkin on,jos kaikesta huolimatta muistaa halia rakastaan,suukottaakin ja kehua,välittämättä mahdollisesta nihkeydestä tai suoranaisesta kiellosta.Sillä eiköhän kumpikin tiedä mistä se johtuu?Me kasvatamme lapsia,mutta lapset myös kasvattavat meitä,yleensä hieman huomaamatta,mutta kasvattavat kuitenkin.
Se jääneekin ikuiseksi arvoitukseksi,että mikä on minuun kohdistuvan kasvatuksen tarkoitus,kun nekin hetket siitä ns.omasta ajasta illalla,täytyy huutamalla pilata ja päätöksellä,ettei oma sänky olekaan hyvä paikka nukkua vaan ainoastaan äidin kainalo kello 21!
Lapset ovat minulle kaikki kaikessa ja pienen kiukun jälkeen,huomaan olevani enemmän kuin onnellinen saadessani kääriä poikani kainalooni ja nukkua pari tuntia pidemmät yöunet,kuin normaalisti.


Aika kuluu niin valtavan nopeasti,että ihan hirvittää.Koitankin kaikin tavoin nauttia tästä pikkulapsiajasta,vaikka tiukkaa välillä tekeekin.Sillä pian varmasti huomaan olevani omien kieltojeni ja sääntöjeni ainoa kohde,vähän niin kuin Vintiöiden Kesämies.
"Miun täytyy nyt muistaa,et mie en saa nukkua,mie en saa valvoa.Mie en saa syödä enkä sotkea.Mie en saa juosta,mie en saa kävellä ja ainakaan mie en saa tanssia.Mie en saa käyttää kesällä lipokkaita,läpökkäitä,lenkkareita,sandaaleita,crocseja enkä varsinkaan korkkareita.Mie en saa ottaa kissaa enkä koiraa,enkä varsinkaan mursua,marsua,hamsteria,hiirtä,hevosta tai haisunäätää.Sitten miun täytyy muistaa,että mie en saa käyttää pesukonetta,astianpeskonetta,porakonetta,tietokonetta enkä varsinkaan kompressoria".
Parasta varmasti onkin,että perustan sitten tulevaisuudessa sillä omalla ajalla,"Voimisteluringin",jossa ainoastaan maataan alasti ja syödään siististi!Cocos palm!
 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti