perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulu yö,juhla yö,mökki yö!!!

Siinä se sitten meni,joulu meinaan.Kun miettii sitä odotuksen määrää,on aika epäreilua,ettei se joulu kestä hieman pidempään.Muutama päivä ja kuukausien odotus on ohi hetkessä.Mutta toisaalta,enää puoli vuotta kesään ja silloin voi jo hyvillä mielin rueta miettimään ja hankkimaan ensi joulun lahjoja.
Öinen rantamökin edusta.Valkoinen joulu,sittenkin!


Meidän jouluaatto oli kyllä mitä onnistunein.Lapset olivat aivan liian kilttejä ja rauhallisia ottaen huomioon heidän ikänsä kuitenkin.Uskomatonta itsehillintää 8,4 ja 2 vuotiailta.En joutunut yhtään kertaa huutamaan enkä edes korottamaan ääntäni.Ei tarvinnut uhkailla joulun peruuntumisella eikä lahjamäärän pienenemisellä(eihän me tietenkään niitä aiemminkaan olla jouduttu käyttämään,eipä juu).Ei tarvinnut kun katsella,kuinka 4v. katselee telkkaria ja leikkii itsekseen,8v.pelaili kännykällä ja haahuili pitkin mummulan pirttiä,2v.nukkui kunnon päikkärit,että jaksoi paremmin iltaan asti ja aikuiset laittoivat ruokaa sekä nauttivat glögistä.Mahtavaa!
Ruoan jälkeen jossakin vaiheessa pientä hysteriaa joulupukin tulosta saattoi aistia.Lapset olivat vain jo niin tottuneet odottamaan,että joulupukki hiihteli sisään pirttiin hieman varkain,lasten leikkiessä kammarissa.Voi sitä riemua,kun he tajusivat.Sähköurut raikasivat yksisormisia joululauluja ja kaikkien piti laulaa.Paketit kiisivät ympäri pirttiä,kun kuudet pikkujalat säntäilivät niiden kanssa.
Olin sitä itsekin kai hieman kiltti ollut,kun aika monta toivetta toteutui.Painekattila niistä paras.Vaikkakin aika tasoissa pyörii jalkakylpy,jota olen jo useana vuonna toivonut,mutta minua ei ilmeisesti otettu tosissaan koska tuo vehje ei ole ollut muodissa sitten yhdeksänkymmentä luvun?

Joulun ihme oli kuitenkin se,kun isännän kanssa pääsimme mummulan rantamökkiin yöksi.Lapset halusivat ehdottomasti nukkua mummun ja vaarin kanssa,joten yllättävä juhlahetki koitti ja se lienee yksi parhaista lahjoista tänä jouluna.Mikään ei tietenkään päihitä lasten riemua ja uskallankin väittää,että kaikkein paras lahja oli juuri se lasten riemu ja onni.
Mökillä oli vain +17 astetta,kun saavuimme sinne,mutta takka lämmitti mukavasti ja nopeasti,tunnelma kynttilät nekin saivat lämpöä aikaan ihan vain paljoudellaan.Evääksi meille riitti punaviinipullo,ruisleipä ja kylmäsavulohi sekä tietenkin toisemme.Kuinka romanttista...
Romanttinen ilta,viini ja kynttilät.Valvira saattaa pahastua tuosta pullosta,mutta mitä sitten?Se on harvinaista herkkua,elämää!

Joulupäivä avautui mökillä +19 sisälämpötilassa ja -17 pakkasessa.Tuolloin ainoa asia mikä lämmitti,oli ulkohuussin styroksinen istuin rengas.Olo oli silti mahtava.Läheisyyttä reilun metrin lervyisessä sängyssä ja noin kuusi tuntia unta ilman herätyksiä.Pienestä syntyy se juhla ja vieläpä juhlan keskellä.Tästä riittänee voimia pitkälle ensi vuoteen.
Takka ja elävä tuli,ei voi kun tykätä!


Nämä menneet kolme päivää ovat olleet iloisia ja onnellisia.Meillä kaikilla on ollut kivaa,vaikka isäntä joutuikin hakemaan aaton aattona antibiottikuurin ja kuopukselle nousi kuume viime yönä vain 39 asteeseen.Sairastelut kuuluvat elämään,eivätkä ne katso oliko tuolloin juuri juhla vai arki.Tärkeintä on,että niiden kanssa osaa elää ja ainakin nämä taudit ovat ohimeneviä,joten senkin suhteen saa olla onnellinen!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti