maanantai 22. joulukuuta 2014

Pinkki Ikea joulu!

Nyt jos jotkut ovat olleet tehokkaita niin me ainakin.Meidän mittapuulla mitattuna.En muista,että olisin ikinä tehnyt joulun eteen näin paljon hommia.On se joulu aina tullut muutenkin ja näyttää nytkin tulevan,mutta jostakin syystä olemme riehaantuneet siivoamaan lähes koko talon.Suurempia konflikteja välttääksemme otimme mieheni kanssa kummatkin omat kerrokset ja vastasimme niistä.Minä huseerasin yläkerrassa ja ukko alakerrassa.Muutaman kerran meinasi sopu säröillä ihan vain minun toimesta,mutta suuremmalta itkulta ja hampaiden kiristykseltä vältyttiin.Lapset saattavat olla toista mieltä,heidän olonsa oli kyllä pelkkää huutoa ja tappelua.
Siivous siis hoidettiin hyvissä ajoin,eilen.Joten tänään onkin ollut aikaa tehdä kaikkea muuta oikeasti kivaa.Kuten koristella kuusi,leipoa pipareita ja tehdä piparkakkutalo.
Nuo kaikki edellä mainitut olivat varmasti ainakin lapsista kivaa,mutta meistä vanhemmista hyvinkin vaihtelevaa sen kivan suhteen.
Piparkakkutalon ostin jo monta viikkoa sitten Ikeasta.En edes yritä olla mikään super-äiti ja tehdä koko taloa alusta asti itse.Minulle,kun pelkän valmiin taikinan osto on jo työlästä,saati siitä leipominen ilman selkeitä muotteja,joten kokoamista vaille valmis talo oli kyllä just se minun juttu ja sitä myöten myös lasteni juttu.
Ostin kyllä tuolla samaisella reissulla myös saman puljun taikinaa,jotta saatiin käyttöä myös niille keittiöosastolta löytyneille metsän eläin- muoteille.
Tänä jouluna Ikea on näytellyt aika suurta osaa meidän piparitouhuissa,mutta hyvä niin,saa köyhäkin ostella edes jotain uutta jouluksi.Oli ne nyt sitten vaikka ne muotit,mutta olivatpahan kuitenkin.


Tänään tosiaan testasimme noita Ikean ihmeitä ja kyllä,taipui se taloksi,se kummallinen kasa seiniä ja kattoa.Hieman vino siitä tuli ja katossa sentin railo,mutta kuopuksen koristelun jälkeen ei pieniä virheitä huomaa.Isommat lapset keskittyivät yksittäisten kakkujen koristeluun.Tosin ei niistäkään enää sen karkkivuoren jälkeen näe onko kyseessä siili,orava vai kenties kettu?

Kolme purkkia koristelumössöä ja kolme säkkiä namia hukkui noihin kakkusiin ja taloon,ei huono,sanoisin!
Ihan tapaturmattomasti ei kuitenkaan nämä riennot sujuneet,mutta jos niin olisi ollut,olisi kyseessä silloin jonkun muun lapset kun meidän.
Kuopus tippui tuolilta ja halkaisi huulensa,kun raukka luuli vissiin jäävänsä ilman karkkia(jota tuolloin oli vain kolme avaamatonta säkkiä nenän edessä).Kuusikin kärsi koristekadon muutaman pallon lennettyä ohi oksien,sälää taisi päätyä mm.isännän kämmenestä läpi ja poikien sukista jalkapohjiin.Onnettomuudesta silti selvittiin pelkän mahtavan kuusen ansiosta.Kuusi komeilee olohuoneessa ja näyttää enemmän saksalaiselta bortellin "vastaanotolta",kuin perus suomalaisen olohuoneelta,mutta meille se istuu,kuin kissa hedelmä asetelmaan.
Ja täytyy myöntää,että aluksi ehkä hieman lasteni innostuksen alla kuusen ostoon myöntyneenä ja sen hienouttta hieman,mutta vain hieman epäilleenä,täytyy nyt todeta,että on se vaan aika rock!

Perinteistä en suostu luopumaan,mutta omansalainen saa olla,niin kuusen kuin pipareidenkin kanssa.

Toivotan jo varmuuden vuoksi nyt hyvää ja rauhallista joulua kaikille lukijoilleni ja niillekin,jotka eksyvät vain ehkä tämän yhden kerran blogia lukemaan!Siksi jo nyt,että en yhtään tiedä kuinka laiskaksi tunnen itseni huomenna, aatosta nyt puhumattakaan,että jos en saakaan tänne mitään kirjoitettua...Nähtäväksi jää!

Hyvää joulua!

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti