tiistai 20. tammikuuta 2015

Valittaja valittaa valittajasta!

Koko Suomi valittaa!Tässä olisi ehdotukseni seuraavaksi reality-sarjaksi.Palkintona olisi 100 000 euroa ja kustannussopimus valittajan ABC-oppaalle parhaasta valittamisen taidosta.Rahapalkinto olisi huomattava meidän mittapuulla,mutta aiheuttaisi kuitenkin kateutta kanssa kilpailijoissa ja valituksen aiheen voittajalle,kun meneehän siitä silti verot.Mukaan saisi hakea,jos täyttäisi seuraavat vaatimukset:
-Valittaa bensan hintaa jatkuvasti,mutta ei silti hommaa pieni kulutuksisempaa kärryä tai luovu autosta kokonaan.
- Valittaa milloin on liian kylmä,milloin liian kuuma.Kesä tai talvi,aina on asiat huonosti.Syyllistyn itsekin tähän.
- Valittaa naapureiden metelöinnistä,mutta ei mene koskaan sitä heille kertomaan.
- Valittaa mainoksista televisiossa,mutta ei hommaa nauhoittavaa boxia ja kelaa mainoksia pois.
- Valittaa parin päivän flunssaa,kuin kuoleman tautina vaikka naapuri sai juuri syöpä diagnoosin.
- Valittaa hajuista,äänistä,maiskutuksesta,kun joku syö,mutta ryystää itse.Valittaa sukista lattialla,villakoirista sängyn alla,mutta itse makaa vain sohvalla ja lihoo.
- Valittaa ylipainoa,mutta ei tee sen eteen mitään,paitsi ostaa joka tammikuu nutrilet-starttipaketin.
- Valittaa sunnuntaisuhareista liikenteessä ja itse roikkuu puskurissa joka matkalla ja tööttäilee.
- Valittaa ruoan korkeaa hintaa ja valittaa,kun se laskee.
- Valittaa,valittaa ja valittaa!

Jatko-osa realitylle voisi olla:Koko Suomi kadehtii!
- Kadehtii kaikkea mikä liikkuu ja sitäkin mikä ei liiku.Esimerkiksi naapurin muskelivenettä pressun alla talviteloilla,kadehtii vaikka kesä on niin lyhyt ja käyttöaika sellaisella paatilla olematon.Valittaa päälle kesän lyhyyttä.
- Kadehtii serkun,työkaverin ja jopa tuntemattomien perheitä ja vaimoja/miehiä.Kuinka naapurin Keijon vaimokaan ei koskaan mäkätä ja lapset puhuttelevat vanhempiaan kohteliaasti,aina.Valittaa oman perheensä huonoja tapoja ja vaimonsa epäkiitollisuutta elämään,vaikka itse lyö pökköä pesään tahdilla,ettei edellisetkään ole ehtineet palaa.
- Kadehtii toisten ulkomaan matkoja,vaikka tietäisi sen kohdallaan olevan täysin mahdotonta vaikka rahaa olisikin.Pienet lapset tekisivät kuitenkin matkasta vain haastellisempaa arkea ja selviytymistä vieraassa ympäristössä.Lomasta ei tietoakaan,mutta kun ne toisetkin...
- Kadehtii palkkoja,työpaikkoja,autoja,vaatteita ja jopa tauteja,niillä kun saa huomiota.
Valittaminen ja kadehtiminen ovatkin mielestäni aika lailla samaa virttä.Ne ovat tämän maan,eivät perisynti,mutta valitettavasti vallitseva tapa.


Suuri ongelma on,että kaikki täyttävät nuo vaatimukset ja paljon vielä sen päälle.Kuinka valitaan parhaat valittajat ja mitä saavat ne jotka ulos kisasta jäävät?No,ainakin ne valittavat,mutta television ulkopuolella.Kadehtivat,kun taloyhtiön talonmies Pena loistaa telkkarissa ja millä meriiteillä muka?Eihän sillä ole koulutustakaan,itse on lunta opetellut luomaan ja pihaa hiekoittamaan.
En tiedä saisiko ohjelma katsojia,sillä aihe saattaa liipata liian läheltä ja sattua sisimpään tai sitten se saisi miljoonayleisön rehvastelemaan televisioiden eteen paremmuttaan ja valittamatonta luonnettaan.
Tässä kohtaa uskallan yleistää,että kaikki ja ihan kaikki valittavat,ainakin joskus ja jostakin.Niin minäkin.Jos tällä äläkkää nostan niin todettakoon,että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!Valittaminen on toki inhimillistä,mutta jos se on jokaisen päivän teema ja jokapaikan vallitseva sana,on jotakin todella pahasti pielessä.
Niin minä kun moni muukin purkaa valittamalla pahaa oloaan,mutta jos kokoajan on paha olla niin ehkä kannattaisi mennä valittamaan ammattiauttajalle.
Itse silti luulen,että me vain olemme niin tottuneita valittamaan,että siitä tavasta on vaikea vierottautua.Eihän tupakoitsijakaan pysty lopettamaan ilman laastareita ja purukumeja,alkoholisti tarvitsee ryhmätukea ja paikan vieroitukseen,peliriippuvaisia,narkomaaneja ja rikollisia hoidetaan,mutta kuka hoitaisi valittajaa?
Positiivisuus purukumi ja tyytyväisyys laastari tulisivat enemmän kuin tarpeeseen,jos joku life coach sellaiset lumelääkkeet keksisi tarjoilla ja vieläpä koko kansalle,ilmaiseksi tietysti,ettei tarvitsisi sitten selän takana valittaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti