torstai 12. maaliskuuta 2015

Ohjelmoitu fiilis syöjä!

Ilmat näyttävät nyt niin lupaavilta,että jos nämä vain jatkuvat näin aurinkoisina ja lämpöisinä,niin saatan uskaltaa kaivaa grillin jo pihalle.
Tiedän tarkalleen mitä aion ensimmäisenä grillata ja sehän on makkara.
En varmasti kaipaa siihen ensimmäisellä kerralla mitään muita lisukkeita kuin sinapin ja talouspaperia.Luulen,että myös muutamat seuraavat kerrat menevät näin,mutta kesää kohden mentäessä kasvikset kyllä lisääntyvät rankasti.Vaikka rakastankin makkaraa niin ainakin yhtä paljon rakastan myös kaikenlaisia vihanneksia.
Makkaran kanssa sopii ihanasti grillattu kesäkurpitsa,paprika,tomaatit,herkkusienet(aurajuustotäytteellä ja pekoniin käärittyinä),maissi,munakoiso,uudet perunat ja joskus perunoiden tilalla on mahtavaa vetää höyrytettyjä ruusukaaleja.Kaikki toimii makkaran kanssa.

Tykkään syödä makkaraa myös kylmänä,mutta en ihan mitä tahansa makkaraa.Suurin herkkuni on ruislepiä ja sen päälle viipaloitu Hk:n sininen,nam!
Jos oikein satun olemaan himoni vallassa,saatan kruunata leivän myös lasillisella viiniä.Vielä jos telkkarista tulee jääkiekkoa,on koko setti täydellinen.
En tiedä miksi miellän makkaran ja kiekon yhteen,mutta toimiva combo se on ja hieman naisellisemman siitä tekee se viinilasi,vaikka sen sisällä olisikin olutta.


Eilen juuri mietin,että olen kyllä aika lailla fiilis syöjä.En ehkä niinkään sellainen perinteinen tunne syöjä,mutta fiiliksellä on suuri merkitys syömisiini.Esimerkiksi ohjelmat joita katson televisiosta vaikuttavat siihen mitä syön.
Jääkiekko tosiaan on parempaa makkaran kanssa ja mielellään kylmän oluen,mutta oluen puutteessa myös viini käy.
Romanttisia elokuvia katsoessa puputan usein dippivihanneksia,kurkkua,porkkanaa,varsiselleriä,kukkakaalia ja dippailen kermaviilikastikkeeseen.Jos näitä ei löydy,omenatkin käy tai jokin muu hedelmä,eräänä iltana se oli kiivit.
Kauhua en katso ja jos katsoisin en söisi mitään,en edes kynsiä,sillä pidän kädet tiiviisti silmien edessä.
Suomalaisia sarjoja rakastan,salattuja elämiä lukuunottamatta(sitä paskaa en pysty katsomaan edes humalassa)ja niitä katsoessa syön karkkia tai suklaata.Salmiakki on ehdoton ykkönen ja jotkut hedelmäkarkit,mutta koska en syö mitään keltaisia enkä oransseja karkkeja,muodostuu valmiit namipussit minulle aina ongelmaksi ja pahaksi mieleksi.
Suomalaisia elokuvia rakastan myös ja niitä katsoessa mussutan juustonaksuja ja juon colaa jos on mahdollista.Yleensä en tee poikkeusta,mutta joskus olen syönyt naksujen sijaan sipsejä tai ruissipsejä tuorejuustolla.
Kaikenlaiset musiikki ohjelmat ja putouksen kaltaiset viihdeohjelmat ovat myös ehdoton suosikkini,mutta niitä katsoessani  en yleensä syö vaan juon,siideriä,lonkeroa tai viiniä.Mutta en mitään känniä vaan muutaman,ikäänkuin viihteen vuoksi.


Olen todella syvällinen ihminen ja puin kaiken maasta taivaaseen.Täytän pääni kaikenlaisella henkisellä ja ajattelen sekä tunnen liikaa.Siksi tarvitsen välillä ohjelmia,jotka todella tyhjentävät pääni.Ehdottomia suosikkeja pääntyhjennykseen ovat Satuhäät,Kaikkien aikojen kosinta,Ensitreffit alttarilla ja nyt ihan uutena Temptation island Suomi.Jälkimmäinen on kyllä niin rankkaa settiä,että joudun ehkä luopumaan siitä.Se ei ole tuottanut toivottua tulosta edes hetkellisestä aivojen levosta,vaan on aiheuttanut kovastikin ajatuksia.
Tällaisia ohjelmia katsoessani mussutan mitä sattuu,saattaa johtua siitä että ohjelmatkin ovat mitä sattuu.Olen siis ohjelmoitu fiilis syöjä!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti